20080-uitvaartcentrum-frontpage.jpg

Inbreiding met nieuw uitvaartcentrum en twee appartementen
_

'Uitvaarten De Ras' uit Lede had de ambitie om uit te breiden met een nieuwe vestiging in Berlare.
Transform Architectuur ontwerp voor hen een hedendaags uitvaartcentrum in een verfijnde, tijdloze architectuur.

Er is een spanningsveld tussen het introverte karakter van een uitvaartcentrum enerzijds en het openbare leven anderzijds. Om een gepast antwoord te vinden op dit spanningsveld wordt de gevel ingezet als middel om de invloeden van buitenaf te filteren.
Via een compositie van open delen (inkom, terrassen) en gesloten delen (rouwcafé, logistieke ruimtes, garage) ontstaat een krachtig gevelconcept dat de schaal van de omgeving overneemt. De hoofdingang van het gebouw situeert zich ter hoogte van een overdekte inkomzone en is direct gelinkt aan een centrale ontvangstruimte. Deze ruimte is de meest publieke functie in het gebouw en fungeert als buffer tussen het openbaar domein en het uitvaartcentrum.
De mix van functies, wonen en uitvaartcentrum, vraagt de nodige aandacht bij het ontwikkelen van het ruimtelijk schema. Door de terrassen inpandig te voorzien verzoenen we de levendigheid van het wonen met het introverte karakter van het uitvaartcentrum.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Berlare Programma: Nieuwbouw uitvaartcenturm en twee appartementen Partners: Structur3 (stabiliteit) Istema (studie technieken) Alheembouw (algemene aanneming) Foca (maatwerk) Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

20080-schema.jpg

" De site wordt achteraan begrensd door een grillige perceelsgrens met tuinmuur.
De tuinmuren spelen een belangrijke rol en worden ingezet als volwaardige ruimtelijke elementen. "

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.