TRANSFORM ARCHITECTUUR_villa-uitbreiding.jpg

Totaalrenovatie villa
met hedendaagse uitbreiding
_

Hoe verzoen je oud en nieuw?
Dit was de ontwerpopdracht in een notendop.
Met sober materiaalgebruik en scherpe detaillering brachten we eenheid en focus in deze complete make-over van een landelijke villa.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Sint-Martens-Latem Programma: Verbouwing en uitbreiding villa en totaalrenovatie interieur. Partners: Vesting (stabiliteit) Builthings (algemene aanneming) Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

" De uitbreiding over twee bouwlagen wordt naast de  bestaande villa ingeplant.
Hierdoor blijft het hoofdgebouw het zwaartepunt in de compositie. "

14050-villa-07.jpg

Een bestaande villa in een residentiële context wordt verbouwd om tegemoet te komen aan de noden van de bewoners. Er is nood aan een extra slaapkamer en bijkomende kantoorruimte.
Bij het ontwerpend onderzoek bleek ook de relatief beperkte relatie met de tuin een knelpunt. De villa ligt diep op het perceel ingeplant waardoor de voortuin de eigenlijk tuin is waar de bewoners het meest vertoeven. De oriëntatie is gunstig omdat de tuin ten zuiden van het pand ligt.
De kleine ramen met houten tussenverdeling geven de villa zijn typische karakter maar belemmeren ook de daglichttoetreding. De binnenruimte worden hierdoor als donker ervaren

Benieuwd naar
meer?

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.