09038-nulenergie-woning-frontpage.jpg

Nulenergiewoning in houtskelet met houten vliesgevels als eyecatcher.
_

Een ontwerp dat duurzaamheid als basisvoorwaarde combineert met ambitieuze ruimtelijke doelstellingen, leidde tot een atypische rijwoning met een hoek af.

Inplanting

Schuine perceelsgrenzen, een verspringende voorbouwlijn en de mogelijkheid om een doorgang tussen straat en tuin te creëren resulteerden in een bijzonder grondplan waarin relaties tussen interieur en exterieur de hoofdrol spelen.
Omwille van de korte bouwtijd en het duurzame materiaalgebruik werd gekozen voor een houtskeletconstructie waarbij grote delen werden geprefabriceerd. De achter- en zijgevel werden opgevat als een houten vliesgevel met driedubbele beglazing.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Sint-Amandsberg (Gent) Programma: nieuwbouw ééngezinswoning, volgens principes passiefhuisplatform. Partners: Grondwerken De Mol (ruwbouwwerken) Decleir houtconstructies (houtskeletbouw en buitenschrijnwerk) Ecopuur (duurzame technieken) Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

09038-nulenergie-woning-09.jpg

" Aan de doorsteek aan de zijkant van de woning grenst een patio die het daglicht tot diep in de woning brengt. "

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.