20081-serrewoning-frontpage.jpg

Rijwoning wordt circulaire serrewoning
_

Duurzaam, comfortabel en een sterke relatie met de tuin, dat was de opdracht in een notendop.
We gingen volledig voor een circulaire aanpak met een serre in de woning als kers op de taart.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Zwijnaarde Programma: Verbouwing rijwoning Partners: Inhout (algemene aanneming) DIY door de klant Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

20081-serrewoning-structuur.jpg

" De volledige structuur wordt opgebouwd uit mechanisch verbonden glulam componenten.

Voor de fundering werd geen beton gebruikt, maar werden schroefpalen toegepast. "

Een rijwoning heeft nood aan een grondige opfrisbeurt. In één beweging worden de functies grondig herschikt zodat de kernwoning zich volledig op het gelijkvloers bevindt. De vrijgekomen ruimte op de verdiepingen wordt ingericht als studio/flat en zal ter beschikking gesteld worden als toeristen-accomodatie.

In de huidige situatie is de relatie tussen de woning en de tuin onbestaande. Centraal in de woning bevindt zich een overdekte koer die als 'serre' wordt gebruikt. Door de ingesloten positie ontbreekt de logische link met de tuin. Daglicht komt enkel via het dak.
Het ontwerp voorziet in een sterke link met de tuin waarbij de serre als multifunctionele ruimte wordt ingezet. Serre, mudroom, overdekt terras, wintertuin,... De serre wordt het kloppend hart van de woning.

Benieuwd naar
meer?

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.