20086-frontpage.jpg

Uitbreiding  villa met transparant paviljoen
in zichtbeton
_

Het oorspronkelijke volume wordt bijna volledig behouden.
Een toevoeging naast de villa resulteert in een
L-vormig ensemble waarbij vanuit elke ruimte een sterke relatie  met de zuid-gerichte tuin ontstaat.

Context is alles. Dit project bewijst het opnieuw.
De oorspronkelijke vraag van de opdrachtgevers was een uitbreiding van het gelijkvloers die zich deels voor- en deels naast de villa zou situeren. Omdat dit relatie tussen de bestaande villa en de tuin zou verzwakken werd een alternatief naar voor geschoven. De vorm van het perceel, waarbij de zone achter de villa onderbenut is, was de aanzet voor het huidige ontwerpvoorstel. Een lang, smal volume wordt haaks op de villa geplaatst. Zowel de bestaande villa als het nieuwe paviljoen staan volledig in contact met de tuin. Naast een werkplek en een zithoek, bevat het paviljoen ook een overdekt terras en buitenkeuken die gelinkt zijn aan een zwemvijver.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Mariakerke (Gent) Programma: Verbouwen en uitbreiden woning met totaalrenovatie van de bestaande woning Partners: Structur3 (stabiliteit) Builthings (algemene aanneming) Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

20086-paviljoen-schema 02.jpg

" De villa staat op een driehoekig perceel waarbij de tuin zuidgericht is.
De vorm van het perceel was bepalend voor de inplanting van het nieuwe paviljoen. "

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.