12045-hoeve-frontpage.jpg

Verbouwing hoeve tot hedendaagse eengezinswoning
_

Een oude hoeve wordt een ééngezinswoning die voldoet aan de hedendaagse comforteisen met respect voor de landelijke context.
Het vrijwaren van het karakteristieke beeld was bepalend voor het eindresultaat.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Balegem (Oosterzele) Programma: Gedeeltelijke sloop en herbouw hoeve Partners: Bouwbedrijf Delodder Denys (ruwbouw) Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

De typologie van de hoeve in zijn landelijke context werd als uitgangspunt genomen bij het totstandkomen van het ontwerp. Hoewel het ontwerp voorziet in het slopen van een aanzienlijk deel van de huidige constructie, blijft het streefdoel om een duurzame kwalitatieve eengezinswoning te realiseren met respect voor de context (stedenbouwkundig en ruimtelijk) en het bestaande patrimonium.
Om die reden wordt de voorgevel en de karakteristieke dienstvleugel behouden. De te herbouwen delen worden opgericht met gerecupereerde baksteen. De materialisatie van de nieuwe delen leunt aan bij het bestaande kleurenpalet maar onderscheidt zich door eigentijdse verwerking en formaten. Gelijmd metselwerk in wildverband en structureel verlijmde beglazing in het gevelvlak versus Vlaams verband en ramen 'achter slag'.

" De detaillering van de nieuwe delen werd uitgepuurd. Gelijmde baksteen en structureel verlijmde beglazing  geven het geheel een hedendaagse uitstraling."

Benieuwd naar
meer?

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.