14051-LR-exterieur-05.jpg

Nieuw volume als schakel tussen woning en tuin 
_

De leefruimte verbinden met de tuin en het bijgebouw toch behouden. Hoe doe je dat?
De oplossing ligt in een nieuw volume dat in het bijgebouw wordt ingeschoven.
Diagonale lijnen ontmoeten elkaar en creëren zichtassen en interessante perspectieven. 

De bestaande toestand bestaat uit een woonhuis met een bijgebouw die met elkaar verbonden zijn door een tuinmuur. Hierdoor ontstaat er een binnenkoer die door zijn ingesloten karakter en goede oriëntatie een kwaliteitsvolle buitenruimte is. Het perceel is zeer diep met een grote tuin achter het bijgebouw. De tuin is echter niet zichtbaar vanuit de woning omwille van de dwarse aanwezigheid van het schuurtje. De wens van de bouwheer om meer contact te hebben met de tuin was één van de uitgangspunten bij het nadenken over een nieuwe indeling van de woning.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Eigenbilzen Programma: Verbouwen en uitbreiden van een vrijstaande woning Partners: Trewood (algemene aanneming) Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

14051-koer-schema.jpg

" Het nieuwe volume krijgt een asymmetrisch zadeldak en wordt zo een schakel in het geheel. "

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.