top of page
12046b-tweewoonst-frontpage.jpg

Twee ééngezinswoningen onder één dak
_

Door een toegang via de voorgevel en de andere via de zijgevel te voorzien vermijden we het stereotype symmetrische beeld dat halfopen bebouwingen typeert. Elke woning is uniek en het verhoogt de privacy van de bewoners.

Het project bestaat uit een dubbele halfopen bebouwing. Aangezien beide woningen tegelijk zullen worden opgericht, is het project als een ensemble ontworpen i.p.v. twee aparte entiteiten. Enkele ingrepen zorgen ervoor dat beide woningen toch voldoende eigenheid zullen hebben.

De toegangen van beide woningen situeren zich elk in een ander gevelvlak. Lot A is bereikbaar via de zijgevel en lot B heeft zijn voordeur in de voorgevel.

Een insnijding in het volume op de verdieping knipt het volume op in twee delen. Tevens zorgt deze insnijding voor extra lichtinval in de traphal en de hoofdslaapkamer van de woning op lot B. Een grote beglaasde deur in de hoofdslaapkamer geeft toegang tot een klein dakterras en laat avondzon binnen.

De leefruimte van lot A wordt gedeeltelijk zijwaarts uitgebreid en breekt op die manier uit het hoofdvolume. Een hoekraam markeert de toegang tot de woning en zorgt ervoor dat de avondzon in de leefruimte en de inkomhal invalt.

" Met grote raampartijen in de zijgevels worden de bouwvrije stroken volledig bij de woning betrokken. Ze worden een extra tuinkamer, gelinkt aan de keuken of leefruimte. "

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.

bottom of page