14052-frontpage.jpg

Verbouwing en optopping rijwoning met nieuwe kijk op de tuin
_

Door de bestaande aanbouw te slopen werd het zicht naar buiten opengebroken en het contact met de tuin hersteld.
Dit zicht werd gekadreerd met een houten raamgeheel dat als blikvanger de zichtlijnen kadreert.

PROJECTGEGEVENS Locatie: Gent Programma: Verbouwen en optoppen van een rijwoning. Partners: VDK houtskeletbouw Foto's en visualisaties: Transform Architectuur

" Doordat de tuin hoger ligt dan de leefruimte situeert het werkblad van de keuken zich net boven het maaiveld.

Vanuit de keuken heeft men een bijzonder perspectief naar de tuin. "

Een rijwoning met een typische achterbouw en koer werd grondig aangepakt om meer ruimte, daglicht en contact met de tuin te realiseren. De vroegere achterbouw vormde zowel functioneel (wasberging) als visueel een obstakel tussen de woning en de tuin.
De achterbouw werd volledig gesloopt en vervangen door een speels volume waarbij het hoogteverschil tussen binnen en buiten werd opgelost met een overdekte tuintrap die in het volume is ingeschoven. De expressiviteit van de achtergevel wordt versterkt door een houten vliesgevel met assymetrische raamverdeling.

Benieuwd naar
meer?

Interesse in een samenwerking?

We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend

kennismakingsgesprek.